A tojások sárgáját összekeverem a langyos tejjel, a cukor felével , és a vaníliás cukorral. A kifliket 1cm széles karikákra szeletelem, és belemártom a tojásos tejbe.
Egy közepes tepsit, vagy nagyobb szögletes jénait, kivajazok, megszórom a szemlemorzsával és belerakom az áztatott kifli felét.
Az almákat meghámozom,vékony szeletekre vágom, és rárakosgatom a kiflire,megszórom ízlés szerint fahéjjal. Az áztatott kalács másik felét az almára rétegezem.A baracklekvárt kikeverem a rumaromával és rásimítom a tészta tetejére.
180 fokos sütőben 40 percig sütöm. Amíg sül a tészta, addig a tojások fehérjét felverem habbá, beleszórom a maradék cukrot, és kemény habbá verem, ezzel bevonom a tészta tetejét és visszateszem a sütőbe, még 10 percig sülni.
Amikor elkészült porcukorral megszórom a tetejét és vízbe mártott éles késsel szeletelem.