Hozzávalók: 2-3 db nagyobb krumplit megfőzök sós vízben. 1 kg liszt, 16 dkg zsír, 1 ek só, 4 dl tej, 2 tojás sárgája, 6dkg élesztő.
Az élesztőt 1 kockacukorral kevés langyos tejben megfuttatom. A megfőtt krumplit összetöröm, hozzáadom a langyos zsírt, a tojások sárgáját a maradék langyos tejet. A lisztet tálba rakom, közepébe egy kis mélyedést csinálok ide öntöm a megfuttatott élesztőt és még hagyom egy kicsit kelni.Hozzákeverem a a krumplis keveréket és addig dagasztom amíg már nem ragad a tészta a kezemre.Letakarom és langyos huzatmentes helyen kelesztem 30 percig. Kinyújtom, négyrét hajtom, és letakarva újra kelesztem 30 percig. 1 cm vastagra nyújtom, késsel bevagdosom, és szaggatom, tojássárgájával megkenem, a tepsiben még 10 percet kelesztem, és forró sütőben kisütöm.(180 fokos sütő)
ISTENI FINOM!
Nemrég sütöttem és annak ellenére, hogy késő estére lett készen, több mint a fele rögtön elfogyott, ráadásul laktató vacsorát követően :D Nagyon finom frissen! Viszem a verziódat, köszi :)
VálaszTörlésRemélem ízleni fog! :)
VálaszTörlés