Keresés ebben a blogban

2011. november 29., kedd

Ischler

1 kg liszt
40 dkg zsír (csak zsír jó, vaj margarin nem)
2 sütőpor
1 tojás
1,5 dl tej
1 citrom reszelt héja
40 dkg cukor
2 ek kakaó

ezeket jól össze kell keverni, nyújtani, formázni és sütés után tölteni lekvárral vagy a következő krémmel kell: 5 dl tejet 6 ek. lisztet 30 dkg cukrot 5 dkg kakaót összekeverek, sűrűre főzök, és 40 dkg vajjal habosra kavarok.Tetejét csokoládé mázzal vonom be.
Hamar sül a tészta, 180 fokon pár perc!

2 megjegyzés:

  1. Zsírral sütöttem párszor, sokkal porhanyósabbnak tűnt vele készítve a süti, ischlernél még nem használtam, gondolom, csak finomított rajta :)

    VálaszTörlés
  2. Én zsírral szeretem sütni, mert akkor tényleg sokkal omlósabb, mostanában egyébként a kelt tésztákba is szívesebben használok zsírt mert sokkal tovább maradnak puhák.

    VálaszTörlés