Hozzávalók: 8 db tojás, 16 dkg porcukor, 1 cs vaníliacukor, 20 dkg rétesliszt+4 dkg sima liszt,reszelt citromhéj.
A tojássárgákat a porcukorral nagyon habosra kikavarom, hozzáadom a citromhéjat, vaníliás cukrot,hozzáadom a lisztet és a kemény habbá vert fehérjét óvatosan, hogy a hab össze ne törjön belekeverem.
Sütőpapírral bélelt tepsiben gázsütő 2.fokozatán 45 percig sütöm, közben a sütőajtót tilos kinyitni.
Amikor kész egy tiszta konyharuhával feltekerem, és úgy hagyom kihűlni,utána óvatosan kitekerem, hogy ne törjön el és lekvárral megkenem, majd visszatekerem a tésztát. porcukorral megszórva felszeletelem.
sokan sütőport és szódabikarbónát kevernek a piskótába, de én soha nem szoktam, ha óvatosan keverem a tojáshabot a tésztához, akkor gyönyörű magas és laza a piskótám. A másik fontos dolog a liszt. Nagyobb rész rétesliszt és kis rész sima liszt.!
A tojássárgákat a porcukorral nagyon habosra kikavarom, hozzáadom a citromhéjat, vaníliás cukrot,hozzáadom a lisztet és a kemény habbá vert fehérjét óvatosan, hogy a hab össze ne törjön belekeverem.
Sütőpapírral bélelt tepsiben gázsütő 2.fokozatán 45 percig sütöm, közben a sütőajtót tilos kinyitni.
Amikor kész egy tiszta konyharuhával feltekerem, és úgy hagyom kihűlni,utána óvatosan kitekerem, hogy ne törjön el és lekvárral megkenem, majd visszatekerem a tésztát. porcukorral megszórva felszeletelem.
sokan sütőport és szódabikarbónát kevernek a piskótába, de én soha nem szoktam, ha óvatosan keverem a tojáshabot a tésztához, akkor gyönyörű magas és laza a piskótám. A másik fontos dolog a liszt. Nagyobb rész rétesliszt és kis rész sima liszt.!
Nagyon szép!! Régen készítettem ilyet, itt az ideje!!
VálaszTörlésKöszönöm:) Jó sütést!
VálaszTörlés