4-5 nagy krumplit lereszelek, adok hozá annyi lisztet és vizet, hogy sűrű tésztám legyen. Adok hozzá sót, borsot, fokhagymát. Kicsit állni hagyom azután a serpenyőbe kevés olajat teszek, a tésztát kanállal belemerem, kicsit szét nyomkodom a serpenyőben és pirosra sütöm. önálló fogás vacsorára teával, vagy főzelék mellé is lehet enni. Meg lehet kenni tejföllel , úgy is finom.
2010. augusztus 26., csütörtök
LEPCSÁNK ( vagy ahogy Zrínyi nagymamám hívta: kismackó)
4-5 nagy krumplit lereszelek, adok hozá annyi lisztet és vizet, hogy sűrű tésztám legyen. Adok hozzá sót, borsot, fokhagymát. Kicsit állni hagyom azután a serpenyőbe kevés olajat teszek, a tésztát kanállal belemerem, kicsit szét nyomkodom a serpenyőben és pirosra sütöm. önálló fogás vacsorára teával, vagy főzelék mellé is lehet enni. Meg lehet kenni tejföllel , úgy is finom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése