Hozzávalók:1 kg csirkemell, 30 dkg baconszalonna, szeletelt gomba (konzerv), só, bors, fokhagyma, lilahagyma, olivaolaj, alufólia.
A csirkemelleket felszeletelem, kicsit kiklopfolom, a lila hagymát vékony szeletekre vágom.Egy darab alufóliára öntök egy kis olívaolajat, ráteszem a húst, besózom, borsozom ízlés szerint mindkét oldalát, ráteszek egy szelet bacont, gombát halmozok rá, és lila hagymát, sózom, borsozom újból és pici olívaolajjal is megöntözöm.
Ezután a fóliát úgy csomagolom össze, mint a batyut. Tepsibe teszem a kis batyukat
és gázsütő 4. fokozatán kb egy órát sütöm, ekkor kiveszem a tepsit, kicsit megbontom a batyuk tetejét és még 5-10 percre visszateszem a sütőbe, hogy picit megpiruljon a teteje. Párolt rizzsel tálalom. A rizst a hús zaftjával meg lehet locsolni. Savanyú uborka illik hozzá.
Nekem nagyon tetszik:) Biztosan finom!
VálaszTörlésIgen, nagyon finom! :)
VálaszTörlés