Keresés ebben a blogban

2012. január 4., szerda

BATYUS HÚS



Hozzávalók:1 kg csirkemell, 30 dkg baconszalonna, szeletelt gomba (konzerv), só, bors, fokhagyma, lilahagyma, olivaolaj, alufólia.


A csirkemelleket felszeletelem, kicsit kiklopfolom, a lila hagymát vékony szeletekre vágom.Egy darab alufóliára öntök egy kis olívaolajat, ráteszem a húst, besózom, borsozom ízlés szerint mindkét oldalát, ráteszek egy szelet bacont, gombát halmozok rá, és lila hagymát, sózom,  borsozom újból és pici olívaolajjal is megöntözöm.


Ezután a fóliát úgy csomagolom össze, mint a batyut. Tepsibe teszem a kis batyukat

és gázsütő 4. fokozatán  kb egy órát sütöm, ekkor kiveszem a tepsit, kicsit megbontom a batyuk tetejét és még 5-10 percre visszateszem a sütőbe, hogy picit megpiruljon a teteje. Párolt rizzsel tálalom. A rizst a hús zaftjával meg lehet locsolni. Savanyú uborka illik hozzá.

2 megjegyzés: