Hozzávalók:
Fél kg hús, (csirkemell, vagy ha sertéshúsból készítem akkor comb),1 kg burgonya,2 ek zsír,olaj a krumpli sütéséhez,só, bor,1 gerezd fokhagyma, húsleves kocka, majoránna, 25 dkg zöldborsó.
A húst vékony csíkokra vágom, és a zsiradékon megpirítom. Megsózom, borsozom, hozzáadom a fokhagymát, és jól megszórom majoránnával. Felöntöm vízzel , dobok bele egy húsleves kockát, vagy ha van húsleves akkor azzal öntöm fel. Lefedve jó puhára párolom.
Közben kisütöm a burgonyát amit kb olyan vastagra szeletelek mint a húst.
Amikor a hús már majdnem kész akkor ráteszek kb 25 dkg zöldborsót és készre párolom a hússal. Beleteszem a kisült burgonyát, összekeverem , egy percig együtt párolom és tálalom. (Ha nincs friss zöldborsó a konzerv is jó, leve nélkül, de azt akkor kell hozzáadni amikor már készre főtt a hús, pár percig együtt párolni és kész.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése