Hozzávalók:
1 tojás, zsemlemorzsa, só, bors, fokhagyma,1 nagy fej burgonya, 2 közepes cukkini, petrezselyemzöld.
A cukkinit és a krumplit meghámozom , reszelőn lereszelem finomra, sózom, és félreteszem, hogy levet eresszen.Kinyomkodom , úgy jó minél szárazabb. A jól kinyomkodott cukkinihez hozzá adom a tojást, a fűszereket, majd annyi zsemlemorzsát, hogy gombócokat tudjak formázni belőle, a cukkini masszája inkább kemény legyen, mint híg. Majd a gombócokat zsemlemorzsába forgatom . Nem túl forró, nem túl sok zsiradékban szép pirosra sütöm úgy, hogy a belseje is átsüljön.Nem szabad túl sötétre sütni, mert keserű lesz.
1 tojás, zsemlemorzsa, só, bors, fokhagyma,1 nagy fej burgonya, 2 közepes cukkini, petrezselyemzöld.
A cukkinit és a krumplit meghámozom , reszelőn lereszelem finomra, sózom, és félreteszem, hogy levet eresszen.Kinyomkodom , úgy jó minél szárazabb. A jól kinyomkodott cukkinihez hozzá adom a tojást, a fűszereket, majd annyi zsemlemorzsát, hogy gombócokat tudjak formázni belőle, a cukkini masszája inkább kemény legyen, mint híg. Majd a gombócokat zsemlemorzsába forgatom . Nem túl forró, nem túl sok zsiradékban szép pirosra sütöm úgy, hogy a belseje is átsüljön.Nem szabad túl sötétre sütni, mert keserű lesz.
Kétségtelenül guszta!:)
VálaszTörlés