Hozzávalók: 30 dkg zöldbab, 1- 2 babérlevél, só, cukor, ecet, 1 tejföl, 2-3 ek. liszt.
a csirkemell pörkölthöz: 1 csirkemell, 1 kis fej hagyma, só,pirospaprika, 1paradicsom, 1 paprika.
A zöldbabot felteszem főni a babérlevéllel, sóval. Amikor a bab megpuhult akkor tejfölből liszttel habarást készítek, és a babot behabarom vele. Cukorral, ecettel ízlés szerint ízesítem.
A csirkepörköltet a szokásos módon elkészítem, a hagymát zsírban megdinsztelem, rádobom a paprikát és a paradicsomot, a húst, kicsit pörkölöm, megszórom pirospaprikával, megsózom, és rövid lével készre főzöm.
Tálaláskor a főzelék tetejére teszem, friss kenyérrel nagyon finom.
Fincsi:)
VálaszTörlésegyszerű és finom, kicsit menza érzés:) szoktam magyarosan is:(fokhagyma, petrezselyem és kevés piros paprika a rántásba stb...),de most ez bejött
VálaszTörlés