Keresés ebben a blogban

2012. július 23., hétfő

Linzer

Hozzávalók:

30 dkg sima liszt,  10 dkg rétesliszt, 1 cs sütőpor, 24dkg porcukor, 2 ek.vaníliás cukor, 1 jó nagy citrom leve, vagy 1 ek citromaroma, 2 egész tojás, 24dkg margarin. Baracklekvár a töltéshez, porcukor a szóráshoz.

A lisztet elkeverem a sütőporral, hozzákeverem az összes többi alapanyagot, a margarint belegyúrom. Nem baj ha kicsit ragad a tészta. Legalább fél órára beteszem a hűtőbe, hogy könnyebb legyen nyújtani, és így már nem fog ragadni. Kinyújtom kb . fél cm-esre, minden második karika közepét kiszúrom, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom. A maradék tésztát mindig visszateszem a hűtőbe, csak a szaggatáskor veszem ki.
 A sütőt 180 fokra állítom, előmelegítés (5 perc) után belerakom a tésztát és kb. 10 perc alatt világosra sütöm. Kihűlés után összeragasztom baracklekvárral, és megszórom porcukorral. Ebből az adagból 24db linzer sült.
 Frissen is nagyon finom és omlós, de pár óra állás után a lekvártól még porhanyósabbá válik.
sütés után, porcukrozás előtt

1 megjegyzés: