Keresés ebben a blogban

2011. december 29., csütörtök

BACONBE GÖNGYÖLT CSIRKEMÁJ

kisült a máj


Hozzávalók: fél kg csirkemáj, fél kg füstölt bacon szalonna,fokhagyma, bors, majoránna

A csirkemájat megtisztítom, és ráhelyezem a szalonnára, réteszek egy kevés reszelt fokhagymát, megborsozom, megszórom majoránnával és feltekerem a szalonnával. Fogpiszkálóval átszúrom, hogy ne nyíljon szét sütés közben. Egy tepsibe olajat öntök és belehelyezem a májat, dobok mellé egy felkarikázott paradicsomot és egy felkarikázott paprikát is, közepesen meleg sütőben megsütöm, sütés közben megforgatom. 30 perc alatt kész. Lehet sütni serpenyőben is tűzhelyen. Hidegen és melegen is fogyasztható.
szalonnába csavarva
sütésre vár

sül



2 megjegyzés:

  1. Ez egy jó kis kaja, egy katonát kértem volna belőle. Ugyanis nagyon szeretem az a kisült májat a felső képen.
    Boldog Új Évet kívánok, Neked és kedves Családodnak!:))

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen!
    Boldog Új Évet kívánok én is!

    VálaszTörlés