Keresés ebben a blogban

2011. december 7., szerda

BARACK

A tészta elkészítése: 25 dkg porcukor, 20 dkg zsír, 2 tojás sárgája,ezeket habosra kavarom.1 késhegynyi szódabikarbónával elkevert 3 ek. lisztet adok hozzá, elkeverem, hozzáadok 2 dl tejet elkeverem,és kb 1 órát pihentetem, végül még fél kg lisztet keverek bele és kigombócozom. Megsütöm világosbarnára Közepüket kiskanállal kivájom.
_____________________________________
Töltelék: 25 dkg porcukor, 20 dkg baracklekvár,1cs vaníliás cukor, 1ek kakaó, 1 dl rum,10 dkg margarin és kivájt gombócok tésztája. Összedolgozom és a gombócokba töltöm. Vaníliás porcukorba forgatom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése