HOZZÁVALÓK: 1kg héjában főtt krumpli, 10 db főtt tojás, 3 ek olaj, 1 nagy pohár tejföl (fél liter), 2-3 kanál fehérmártás( 1 dkg liszt, 2 dkg vaj, 1 dl tejjel készítve),4 dkg zsemlemorzsa, karikára vágott füstölt kolbász.
A krumplit és a tojást karikára vágom, a zsírozott tűzálló tálat zsemlemorzsával behintem, a burgonyát és a tojást, a kolbászt rétegenként lerakom, közben olvasztott zsírral meglocsolom, megsózom, és a rétegeket a fehérmártással elkevert tejföllel meglocsolom.A tetején tejfölös rétegnek kell lenni, ezt zsemlemorzsával meghintem, és forró sütőben kb.20 perc alatt összesütöm.
A krumplit és a tojást karikára vágom, a zsírozott tűzálló tálat zsemlemorzsával behintem, a burgonyát és a tojást, a kolbászt rétegenként lerakom, közben olvasztott zsírral meglocsolom, megsózom, és a rétegeket a fehérmártással elkevert tejföllel meglocsolom.A tetején tejfölös rétegnek kell lenni, ezt zsemlemorzsával meghintem, és forró sütőben kb.20 perc alatt összesütöm.
Guszta, nagyon finom lehet! Számomra ez újdonság ez a mártásos leöntés, de biztosan szaftosabb így!
VálaszTörlésÉn is így szeretem, jó szaftosan. Különben nem eszik meg. Nagyon guszta!:)
VálaszTörlés