Keresés ebben a blogban

2011. december 22., csütörtök

HÓKIFLI


Hozzávalók: 1kg liszt, 40 dkg margarin, 4 dkg élesztő, (szárított is jó),2 evőkanál porcukor, csipet só, 3dl kefir.

Töltelék: 40 dkg darált diót, 40 dkg porcukorral, 4 evőkanál baracklekvárral, és 1/2 dl tejjel összekeverem.


A liszttel elmorzsolom a margarint, beleszórom az élesztőt, a porcukrot, csipet sót, a kefírt, és jó alaposan összegyúrom. Cipót formázok belőle és egy nagy hűtőtasakba teszem és egy napra beleteszem a hűtőbe.
Másnap vékonyra kinyújtom és kiszaggatom ( én egy nagy vizespohárral szoktam) . Közepébe helyezem a dió tölteléket , felcsavarom kifli formára és beleteszem a tepsibe. Világossárgára sütöm. Forrón vaníliás cukorba forgatom. Sokáig frissen eláll.(  De mindig nagyon hamar elfogy :) ).
Lehet tölteni mákkal, lekvárral is.
kiszaggatom
ráteszem a tölteléket
tepsibe rakom
vaníliás porcukorba forgatom

készen van


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése