Hozzávalók: 1kg liszt, 40 dkg margarin, 4 dkg élesztő, (szárított is jó),2 evőkanál porcukor, csipet só, 3dl kefir.
Töltelék: 40 dkg darált diót, 40 dkg porcukorral, 4 evőkanál baracklekvárral, és 1/2 dl tejjel összekeverem.
A liszttel elmorzsolom a margarint, beleszórom az élesztőt, a porcukrot, csipet sót, a kefírt, és jó alaposan összegyúrom. Cipót formázok belőle és egy nagy hűtőtasakba teszem és egy napra beleteszem a hűtőbe.
Másnap vékonyra kinyújtom és kiszaggatom ( én egy nagy vizespohárral szoktam) . Közepébe helyezem a dió tölteléket , felcsavarom kifli formára és beleteszem a tepsibe. Világossárgára sütöm. Forrón vaníliás cukorba forgatom. Sokáig frissen eláll.( De mindig nagyon hamar elfogy :) ).
Lehet tölteni mákkal, lekvárral is.
kiszaggatom |
ráteszem a tölteléket |
tepsibe rakom |
vaníliás porcukorba forgatom |
készen van |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése