Hozzávalók a töltelékhez: 3 dl tejszín, 10 dkg étcsokoládé.
A tésztához: 10 dkg liszt,2 dkg kakaópor, 1/2 kávéskanál sütőpor, 1 csipet só, 4 tojás, 12 dkg cukor,
A mázhoz: 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg tejcsokoládé,5 dkg vaj.
A csokit a töltelékhez apróra töröm, és mérsékelt lángon kevergetve felolvasztom a tejszínben. Ha kihűlt, akkor egy éjszakára a hűtőbe teszem.
Másnap a lisztet a kakaóporral, a sütőporral, a sóval összekeverem. A tojásfehérjéből lágy habot verek, majd apránként hozzáadom a cukor 2/3-át, és kemény habbá verem. A tojás sárgáját a maradék cukorral felhabosítom. A sárgához hozzáforgatom a fehéret, és óvatosan hozzákeverem a kakaóporos lisztet.
A tepsibe beleteszem a muffin papírokat, egyenletesen elosztom benne a tésztát, és 180 fokon 20percig sütöm.
Amíg sül elkészítem a csokimázat: a kétféle csokit apró darabokra töröm, majd a vajjal együtt gőz felett megolvasztom.( mikróban 240 W-on 2 percig lehet olvasztani, utána belekeverni a vajat). A tűzről levéve addig kavargatom amíg kb 36 fokosra hűl .
A kisült muffinok tetejét levágom 1,5 - 2 cm magasságban,és a púposabbik oldalát a csokimázba mártom. Sütőpapíros tálcára rakom, majd a mélyhűtőbe teszem.
A hideg csokoládés tejszínt habosra kavarom, és megkenem a muffinok alsó részét, majd ráhelyezem a csokis tetejét. Tálalásig hűtőben kell tartani.
A tésztához: 10 dkg liszt,2 dkg kakaópor, 1/2 kávéskanál sütőpor, 1 csipet só, 4 tojás, 12 dkg cukor,
A mázhoz: 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg tejcsokoládé,5 dkg vaj.
A csokit a töltelékhez apróra töröm, és mérsékelt lángon kevergetve felolvasztom a tejszínben. Ha kihűlt, akkor egy éjszakára a hűtőbe teszem.
Másnap a lisztet a kakaóporral, a sütőporral, a sóval összekeverem. A tojásfehérjéből lágy habot verek, majd apránként hozzáadom a cukor 2/3-át, és kemény habbá verem. A tojás sárgáját a maradék cukorral felhabosítom. A sárgához hozzáforgatom a fehéret, és óvatosan hozzákeverem a kakaóporos lisztet.
A tepsibe beleteszem a muffin papírokat, egyenletesen elosztom benne a tésztát, és 180 fokon 20percig sütöm.
Amíg sül elkészítem a csokimázat: a kétféle csokit apró darabokra töröm, majd a vajjal együtt gőz felett megolvasztom.( mikróban 240 W-on 2 percig lehet olvasztani, utána belekeverni a vajat). A tűzről levéve addig kavargatom amíg kb 36 fokosra hűl .
A kisült muffinok tetejét levágom 1,5 - 2 cm magasságban,és a púposabbik oldalát a csokimázba mártom. Sütőpapíros tálcára rakom, majd a mélyhűtőbe teszem.
A hideg csokoládés tejszínt habosra kavarom, és megkenem a muffinok alsó részét, majd ráhelyezem a csokis tetejét. Tálalásig hűtőben kell tartani.
Jól hangzik ez a Rigó Jancsi muffin. Már annyi sütni valóm van, de még ezt is hozzáveszem. Köszi.
VálaszTörlésBoldog Új Évet Kívánok szeretettel, Tücsi.:)
Nagyon finom ez a süti, bár nem olcsó elkészíteni, de megéri. .:)
VálaszTörlésBUÉK!!