Keresés ebben a blogban

2010. február 3., szerda

FRANCIA MÁKOS







Tészta:6 db tojás, 4 dl kristálycukor, 6 ek víz, 4 dl liszt, 2 kk. sütőpor, 3 dl mák( a mákot nem kell ledarálni).
Nagy tepsiben kell sütni. A tésztát a hozzávalókkal kikeverem, a tojásfehérjét habbá verve adom hozzá. Megsütöm.

Lapok: 30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 5 dkg margarin, 1 ek. méz, 1 tojás+1 sárgája. 1 kk szódabikarbóna.Ezeket összegyúrom és két lapban kisütöm.

Krém: 3 tojássárgáját 1 cs vaníliás cukorral 3-4 cs vaníliás pudinggal 1 liter tejben megfőzök, 10-15 dkg porcukrot, 1,5 cs Rama margarinnal (375 dkg)jól kikavarok habosra. , a kihűlt a krémhez adom és jól kikeverem.

A mézes lapra kenem a krém felét, ráteszem a mákos piskótát, a krém másik felével megkenem, réteszem a másik mézes lapot. Pici krémet a tészta tetejére is kenek és megszórom 10 dkg darabokra vágott dióval, amit előzőleg 1 ek margarinnal és 1 ek cukorral barnára pirítottam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése