Keresés ebben a blogban

2010. október 25., hétfő

Maximilián szelet

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 tojás,.
A töltelékhez: 30 dkg cukor, 2 dl tej, 30 dkg dió.10 dkg zsemlemorzsa, 1 evőkanál kakaó. 1 citrom héja, késhegynyi szódabikarbóna, baracklekvár.

A lisztet a vajjal elmorzsolom, hozzáadom a tojást és a cukrot. Jól összegyúrom, vékonyra nyújtom, és lapos tepsiben világosra sütöm. Közben elkészítem a tölteléket, 30 dkg cukrot elkeverek 2 dl tejjel, hozzáadom a darált diót, 10 dkg zsemlemorzsát, 1 ek. kakaót, 1 citrom reszelt héját, szódabikarbónát és jól elkeverem. A világosra sült tésztát vékonyan megkenem baracklekvárral, ráteszem a tölteléket, majd sütőben kicsit szárítom. Ha kihűlt ismét megkenem baracklekvárral és fondant-nal bevonom. Ehhez 30 dkg cukrot felfőzök 1 pohár (2 dl) vízzel, a tűzről levéve sűrűre keverem és a süteményen elterítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése