Keresés ebben a blogban

2010. február 19., péntek

LEKVÁROS MUFFIN



hozzávalók: 300 ml liszt, 1 tk sütőpor, 1 tk szódabikarbóna, 1 tojás, 150 ml cukor, 75 ml olaj, 200ml tej.

Ezeket alaposan összekeverem, a muffin-sütőbe teszem a sütőpapírt, ezeket 3/4 részig töltöm a masszával, 1 tk lekvárt teszek bele, betolom a sütőbe amit előtte felmelegítettem, közepes hőmérsékleten 20 perc alatt kész. Amikor kisült olvasztott csokit csorgatok a tetejére.


2010. február 4., csütörtök

PÁVA ZÖLDSÉGEKBŐL

ezt még  a nyáron csináltam a keresztfiam névadójára:)

Hozzávalók: a képen látható zöldségek.
Házi kenyér

Mostanában újra sütök a kenyérsütőgépemmel kenyeret. Valahogy mindig finomabb mint a bolti, és sokkal hamarabb el is fogy.

Ezt éppen ma sütöttem:)

Házi kenyér foszlós

Hozzávalók: 320 ml langyos víz, 2tk só, 3 szem kockacukor, 2 ek zsír, 500g sima liszt, 100 g réteslisz, 2,5 dkg élesztő elmorzsolva.Ezeket ebben a sorrendben a kenyérsütőbe rakom, elindítom a sütést, 3 óra 20 perc a sütési idő, és íme az eredmény!

2010. február 3., szerda

FRANCIA MÁKOS







Tészta:6 db tojás, 4 dl kristálycukor, 6 ek víz, 4 dl liszt, 2 kk. sütőpor, 3 dl mák( a mákot nem kell ledarálni).
Nagy tepsiben kell sütni. A tésztát a hozzávalókkal kikeverem, a tojásfehérjét habbá verve adom hozzá. Megsütöm.

Lapok: 30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 5 dkg margarin, 1 ek. méz, 1 tojás+1 sárgája. 1 kk szódabikarbóna.Ezeket összegyúrom és két lapban kisütöm.

Krém: 3 tojássárgáját 1 cs vaníliás cukorral 3-4 cs vaníliás pudinggal 1 liter tejben megfőzök, 10-15 dkg porcukrot, 1,5 cs Rama margarinnal (375 dkg)jól kikavarok habosra. , a kihűlt a krémhez adom és jól kikeverem.

A mézes lapra kenem a krém felét, ráteszem a mákos piskótát, a krém másik felével megkenem, réteszem a másik mézes lapot. Pici krémet a tészta tetejére is kenek és megszórom 10 dkg darabokra vágott dióval, amit előzőleg 1 ek margarinnal és 1 ek cukorral barnára pirítottam.

CITROMOS PARFÉ

Hozzávalók: fél liter Hulala tejszín, 12 dkg kristálycukor, 1 cs zselatinfix, másfél cs babapiskóta, 2 dl tejföl, 1 nagy citrom, apróra vágott gyümölcs(trópusi gyümölcs konzerv)

A tejszínt a cukorral és a zselatinfixszel felverem, utána hozzáadok 2 dl tejfölt és a citrom levét.

Veszek egy jó nagy tálat,és bele rétegezem, alulra habot, rá a piskótát, arra a gyümölcsdarabot, megint habot, piskótát, gyümölcsöt, hab a tetejére. Hűteni kell, és lehet enni:)

JOJÓ FÁNK



Tészta: 7 tojás ( 3 egész+4 sárgája) , 16 dkg cukor, ezt jól elkeverem, és 16 dkg liszttel összekeverem.(lazán, kézzel).
A tepsit kizsírozom, teáskanállal kis formákat rakok bele és a sütőbe tevés előtt leporcukrozom.Forró sütőbe teszem.  Hamar sül. A maradék tésztát sütésig hűtőbe teszem, mert különben összeesik.

Krém: 14 dkg lisztet, 15 dkg porcukrot, fél liter tejet összekeverek és megfőzöm. Kihűlés után 30 dkg margarinnal kikeverem.( lehet tenni bele kakaót is)

Megtöltöm a kis kerek lapokat, és olvasztott csokival lecsorgatom. Másnapra puhul meg akkor igazán finom.

CUKRÁSZATI KRÉMES


Gyorsfagyasztott vajastésztát két lapban kisütök tepsi hátulján.

Krém: 2 cs vaníliás pudingot 6 dl vízzel és 15 dkg cukorral elkeverek és 30 percig állni hagyom, majd adok még hozzá 3 dl vizet  és megfőzöm.
Amíg áll a puding( 30 perc) addig 8 tojás fehérjét kemény habbá verek, adok hozzá 18 dkg kristálycukrot és készre verem.
A megfőtt pudinghoz adom és kb 6 percig főzöm.(nagy fazékban szoktam főzni, mert sok hab lesz) Vigyázok hogy oda ne égjen, alulról felfelé kavargatom. Az egyik tésztalapot tepsibe teszem ráöntöm a habot.A másik lappal, amit előtte felkockáztam ollóval, befedem. Porcukorral behintem, ha kihűlt, isteni finom. Jobb mint a cukrászdában kapható.

 A  8 tojás sárgájából Jojó fánkot sütök.

DIÓS RÁCSOS

Diós rácsos
Hozzávalók: 30 dkg liszt,25dkg margarin, 1 cs sütőpor,10dkg vaj,porcukor,1 tojás, fél citrom leve éd reszelt héja.

A hozzávalókat összegyúrom, 1 órát hűvös helyen pihentetem. Kettéveszem és a felét elnyújtom, tepsibe teszem és baracklekvárral megkenem. Kikeverek 15 dkg porcukrot 3 tojás sárgájával, hozzáadok 15 dkg diót, a tojások felvert habját és a lekvárral megkent tészta tetejére simítom. A tészta másik feléből rácsokat sodrok rá, majd tojással megkenem. Forró sütőben sütöm. Tepsiben hagyom kihűlni.