Keresés ebben a blogban

2012. április 14., szombat

ALMÁS, TÚRÓS, HABOS ÁLOM

HOZZÁVALÓK: 30 dkg sima liszt és 10dkg rétesliszt, 20 dkg olvasztott margarin, 1 egész tojás, 1 cs szárított élesztő, 1,5 dl tej, 10 dkg porcukor. darált háztartási keksz.
A töltelékhez: almás: 1kg alma, 10 dkg porcukor, 2 kk. őrölt fahéj, 2 cs vaníliacukor.

a túróshoz: 1/2 kg túró, 2 tojás sárgája, 1cs vaníliás cukor, 10 dkg porcukor, 1 mk reszelt citromhéj, 2 ek tejföl.
A habhoz: 2 tojás fehérje, 20 dkg porcukor, 1ek. citromlé.

 A lisztet egy tálba szitálom, közepébe egy kis mélyedést csinálok, beleszórom a szárított élesztőt, 1 ek. porcukrot, és a langyos tejet. amikor az élesztő megkelt, akkor beleütöm a tojást, hozzáadom a maradék porcukrot, és az olvasztott vajat. Kézi mixerrel simává keverem. 10 percre kelni teszem. Addig elkészítem a töltelékeket. Az almát meghámozom, lereszelem, belerakom egy lábasba hozzáadom a porcukrot, vaníliás cukrot, fahájat és megpárolom. Akkor jó amikor a levét már teljesen elfőtte.

A túrót egy másik tálban összekeverem a két tojás sárgájával, a porcukorral, reszelt citrom héjával, vaníliás cukorral, és két kanál tejföllel. Az elektromos habverővel jó habosra kavarom.

A tésztát kinyújtom, egy közepes tepsibe teszem, megszórom  darált háztartási keksszel, rásimítom az almás tölteléket, befedem a másik kinyújtott lappal, erre is szórok a darált kekszből, ráteszem a túrós tölteléket és gázsütő 4. fokozaton kb.35 percig sütöm. Amikor kisült a két tojás fehérjéből 20 dkg porcukorral és 1 ek citromlével kemény habot verek,( ezt egy nylon zacskóba teszem, a végére pici lyukat vágok), és ezzel a habbal bevonom a sütit. Még 2 percre visszateszem a sütőbe, hogy megszáradjon a hab a tetején.

A sütemény saját ötlet alapján készült.

2 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon tetszik, biztosan nagyon finom:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Nagyon finom volt :) Igazából csak nem tudtam kitalálni mit süssek, valami édeset akartam enni, volt túróm, almám, és kitatáltam ezt a sütit. :) De jó ötlet volt mert nagyon finomra sikerült. hamar készen van, próbáld ki :)

      Törlés