Keresés ebben a blogban

2012. március 21., szerda

DIÁNA SZELET






Hozzávalók: 25 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg porcukor,  2 ek kakaópor,10 dkg olvasztott vaj vagy margarin, 2 ek vanília aroma, 2 ek rum aroma, 5 dkg darált dió, 2 dl tej.

Töltelék: birsalmalekvár. (töltelék nélkül is el lehet készíteni, de akkor kb 2cm vastagra kell kinyújtani)

Máz: csokoládé

A darált kekszet a porcukorral, a kakaóval ,az olvasztott vajjal, a vanília  és a rum aromával,  a darált dióval és a tejjel jó alaposan összekavarom. A masszát egy darab folpack fóliára teszem , betakarom egy másik darab  folpack fóliával és nyújtófával kb 1 cm vastagra kinyújtom . Ezután megfelezem a tésztát az egyik felét megkenem birsalmalekvárral, ráborítom a másik felét. Hűtőszekrénybe teszem kb. 1 órára. Utána bevonom olvasztott csokoládéval. Én tortabevonót szoktam mikróban 220 W-on 2,5 percig olvasztani, kevés olajjal összekeverem és bevonom a sütit.Díszítésül villával hullámokat rajzolok a még lágy mázba.

3 megjegyzés:

  1. Remekül díszítetted a tetejét ;-)

    VálaszTörlés
  2. Eszter, csodás a süteményed!
    Szeretnélek meghívni egy játékra.
    Örülnék, ha elfogadnád.
    Kérlek, nézzél be hozzám:)

    VálaszTörlés