Keresés ebben a blogban

2012. március 1., csütörtök

GULYÁSLEVES CSIRKEMELLBŐL


HOZZÁVALÓK: 1 kis fej hagyma, 4 ek.  olaj vagy 2 ek.  zsír, 1-2 szál sárgarépa, 1-2 szál petrezselyem, 2-3 burgonya, 1/2 kg csirkemell, köménymag, só, pirospaprika, gulyáskrém, 1 kocka Knorr pörköltízesítő kocka.
(ek.= evőkanál)
A csirkemellet kockára vágom.
A hagymát felaprítom, a zsiradékon megfonnyasztom, dobok bele 1 teáskanálnyi köménymagot.
A zöldségeket megtisztítom, és karikára vágom.
A megfonnyasztott hagymához hozzáadom a húst, a zöldségeket és addig pirítom együtt amíg a hús kifehéredik, ekkor hozzáadok 1 ek. pirospaprikát, 1 ek gulyáskrémet, és egy pörköltkockát, felöntöm vízzel, és lassú tűzön főzöm. Amikor a hús már puha akkor teszek bele sót amennyi szükséges (kóstolás), belerakom a felkockázott burgonyát és addig főzöm amíg a burgonya is meg nem puhul. Nyáron lehet bele tenni, zöldpaprikát és paradicsomot is. Aki szereti a csípőset az erős paprikát is tehet bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése