Keresés ebben a blogban

2012. május 13., vasárnap

HAMBURGI CSIRKEMELL


Hozzávalók:  4db csirkemell filé, 2-3  db savanyú uborka, 3-4 db sárgarépa, 20 dkg füstölt bacon szalonna  1 kis fej vöröshagyma, 3dl tejföl, vagy tejszín, 5 dkg liszt, 2-3db babérlevél, só, bors, kakukkfű, 1kg burgonya, 2dl olaj, 1kk őrölt köménymag, 1kk rozmaring.

A csirkemell filéket megtisztítom, hosszában felszúrom.
A sárgarépát sós vízben puhára főzöm.
A savanyú uborkát és a répát hosszú darabokra vágom és megtöltöm vele a csirkemellet. Besózom a húst.

A szalonnát vékony csíkokra szeletelem és megpirítom, a szalonnát kiszedem és félreteszem,a csirkemell szeleteket elősütöm a szalonna zsírjában, és azt is félreteszem.

 A tejfölből a liszttel és kevés vízzel habarást készítek.  A szalonna zsírjában a hagymát megpirítom,hozzáadom a tejfölös habarást,és felforralom. Fűszerezem babérlevéllel, sóval, borssal, kakukkfűvel, és lassú forrás mellett hozzáadom a csirkemelleket. 10-15 perc alatt készre forralom, vigyázva, hogy le ne ragadjon.( Kerámia bevonatú serpenyőben csinálom, abban nem ragad le :) ).

A burgonyát megtisztítom, egészben sós vízben félig megfőzöm. Leszűröm, cikkekre vágom, olajjal, vagy vajjal kikent tepsibe teszem, megszórom köménnyel, rozmaringgal, és 180 fokon megsütöm.

Tálaláskor csirkemelleket szeletekre vágom, mártással és sült burgonyával tálalom.

Friss fűszernövényekkel lehet díszíteni :)
 

3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Igen finom lehet!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom! Érdemes kipróbálni.

    VálaszTörlés
  3. Eszter, ez isteni lehet. Én is szoktam hasonlót, de kipróbálom legközelebb így.

    VálaszTörlés