Keresés ebben a blogban

2012. július 23., hétfő

Újburgonyával töltött cukkini

Hozzávalók: 1 szép nagy cukkini, fél kg újburgonya,1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 lilahagyma, fokhagyma, só, bors, olaj, reszelt sajt.

A cukkiniket megmosom, kettévágom hosszában, a belsejét kikaparom, félreteszem. A cukkini belsejét meglocsolom olajjal, amibe előzőleg egy kis fokhagymát reszeltem. Kivajazott tűzálló tálba fektetem  a kivájt cukkinikat.
A burgonyát felkockázom és sós vízben megfőzöm.
A lilahagymát vékonyan felkarikázom, pár karikát félreteszek. A cukkini kikapart belsejét apróra vágom és a hagymával együtt kevés olajon megdinsztelem. Megsózom, borssal megszórom. A megfőtt burgonyát összetöröm, hozzákeverem a cukkinis masszát és beletöltöm a kivájt cukkinikbe. A paradicsomot és a paprikát felkockázom rászórom a krumpli tetejére, belenyomkodok néhány hagymakarikát és az egészet beborítom a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, gáz 3.fokozat, addig sütöm,amíg a sajt szépen el nem kezd pirulni.
paradicsommal, paprikával, hagymával megszórva
sajttal beborítva

4 megjegyzés:

  1. Ez fincsi lehet! Épp tegnap használtam el az utolsó cukkinit, de majd csak lesz még, mert szívesen kipróbálnám a krumplis tölteléket!

    VálaszTörlés
  2. Nálunk most nagyon jó a cukkini termés. Nem győzzük enni :) Volt már rántott cukkini, sajtos rakott cukkini, és ez a töltött cukkini. Legközelebb a cukkinis lasagnet fogom elkészíteni.

    VálaszTörlés
  3. Most nagyon menő a cukkini, még jó hogy szeretjük. Én is szeretek készíteni töltött cukkiniket, bár krumplisat még nem készítettem. Guszta!!!

    VálaszTörlés
  4. Üdvözöllek az olvasóim között :) Örülök, hogy tetszik.:)

    VálaszTörlés