Keresés ebben a blogban

2013. január 10., csütörtök

Szezámmagos sós rudacska




Hozzávalók: 50 dkg liszt (40 dkg sima liszt és 10 dkg rétesliszt), 22 dkg margarin, 1 db tojás sárgája,2 dkg élesztő,1/2 dkg cukor, 1dltej, 1dkg só, 1 tojás a tészta megkenéséhez, szezámmag.

Az élesztőt a cukorral, langyos tejjel felfuttatom. A lisztet a margarinnal elmorzsolom,hozzáadom a felfuttatott élesztőt, a tojás sárgáját, és a só felét. Összegyúrom. Letakarva kb egy órát pihentetem. Utánna 1 cm vastagságúra nyújtom. Az egész tojást és a megmaradt tojás fehérjét felverem, hozzáadom a maradék sót, és megkenem a tésztát Megszórom szezámmaggal. . Éles késsel újjnyi szélesre vágom és tetszőleges nagyságúra darabolom.

A tésztákat margarinnal vékonyan kikent tepsibe teszem és 180 - 200 fokon (gázsütő 3. fokozat) 15 - 20 perc alatt megsütöm.
Lehet sajttal, köménymaggal is megszórni a tetejét.




3 megjegyzés:

  1. Nem tudok betelni a sós sütikkel:-) Szívesen rágcsálnék belőlük... van még?

    VálaszTörlés
    Válaszok

    1. Az az igazság, hogy nagyon hamar elfogyott... :)

      Törlés