Keresés ebben a blogban

2013. február 15., péntek

Máglyarakás



Hozzávalók: 4dl tej,3 tojás,18 dkg cukor, 2 dkg vaníliás cukor, 2db alma, 5db kifli (vagy 1 fonott kalács), 10 dkg vaj, 5dkg zsemlemorzsa,5 dkg pocukor, 1 rumaroma 3dl-re hígítva vízzel ,20dkg baracklekvár,fahéj.

A tojások sárgáját összekeverem a langyos tejjel, a cukor felével , és  a vaníliás cukorral. A kifliket 1cm széles karikákra szeletelem, és belemártom a tojásos tejbe.

Egy közepes tepsit, vagy nagyobb szögletes jénait, kivajazok, megszórom a szemlemorzsával és belerakom az áztatott kifli felét.
Az almákat meghámozom,vékony szeletekre vágom, és rárakosgatom a kiflire,megszórom ízlés szerint fahéjjal. Az áztatott kalács másik felét az almára rétegezem.A baracklekvárt kikeverem a rumaromával és rásimítom a tészta tetejére.

180 fokos sütőben 40 percig sütöm. Amíg sül a tészta, addig a tojások fehérjét felverem habbá, beleszórom a maradék cukrot, és kemény habbá verem, ezzel bevonom a tészta tetejét és visszateszem a sütőbe, még 10 percig sülni.

Amikor elkészült porcukorral megszórom a tetejét és vízbe mártott éles késsel szeletelem.

1 megjegyzés:

  1. Jó ötlet az életunt almák felhasználására:-) Most éppen sok van belőlük, majd visszatérek a receptért!

    VálaszTörlés