Keresés ebben a blogban

2010. február 3., szerda

JOJÓ FÁNK



Tészta: 7 tojás ( 3 egész+4 sárgája) , 16 dkg cukor, ezt jól elkeverem, és 16 dkg liszttel összekeverem.(lazán, kézzel).
A tepsit kizsírozom, teáskanállal kis formákat rakok bele és a sütőbe tevés előtt leporcukrozom.Forró sütőbe teszem.  Hamar sül. A maradék tésztát sütésig hűtőbe teszem, mert különben összeesik.

Krém: 14 dkg lisztet, 15 dkg porcukrot, fél liter tejet összekeverek és megfőzöm. Kihűlés után 30 dkg margarinnal kikeverem.( lehet tenni bele kakaót is)

Megtöltöm a kis kerek lapokat, és olvasztott csokival lecsorgatom. Másnapra puhul meg akkor igazán finom.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik ez jojó fánk. Kipróbálnám. Egy kérdésem lenne: azt írod, hogy leporcukrozod, de a nyers tésztát a kanálon, vagy a tepsit??? Köszi.:))

    VálaszTörlés
  2. Jaj, köszi Tücsi, hogy szóltál, észre sem vettem, hogy elírtam. :) Természetesen a sütőbe tevés előtt porcukrozom le, miután a kis halmokat beletettem a tepsibe. Nem kell megijedni, ha kicsit szétfolyik a sütés közben, mert a töltés után másnapra szépen megpuhul,és szépen meg is dagad a fánk. Jó sütést!
    Ha legközelebb sütöm teszek fel fotókat.

    VálaszTörlés