Keresés ebben a blogban

2013. június 15., szombat

Képviselő fánk









Hozzávalók: 10 dkg zsír, 20 dkg liszt, 5 tojás; a krémhez: 3 db tojásfehérje, 15 dkg cukor, 6 dkg liszt, 2 késhegynyi vaníliás cukor, 3 tojás sárgája, 3 dl tej.

 1/4 l vízhez hozzáadom a zsírt, felforralom és egyszerre beleöntöm a lisztet. A tűzről levéve simára keverem, és egyenként hozzáadom a tojások sárgáját. és egyenként jól elkeverem. Kisírozott sütőlemezre diónyi halmokat szaggatok kanállal, és golyó formára formázom. Sütés előtt  3/4 órát kell pihentetni. Közepes tűznél sütöm, sütés közben 10 percig nem szabad a sütő ajtaját kinyitni. Ha kisült, a tészta alját levágom, az üregből a vékony hártyaszerű tésztát kikaparom,  és megtöltöm a vaníliás krémmel, amit a következőképpen készítek el: 3 tojás fehérjét kemény habbá verek 15 dkg porcukorral forró víz felett, félreteszem. 6 dkg lisztet elkeverek 2 késhegynyi vanília cukorral 3 tojás sárgájával és 1,5 dl tejjel úgy hogy sima legyen, hozzáadom a maradék tejet és forró víz felett habverővel keverve sűrűre főzöm. a tűzről levéve apránként hozzáadom a tojásfehérjéből készült habot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése