1/4 l vízhez hozzáadom a zsírt, felforralom és egyszerre beleöntöm a lisztet. A tűzről levéve simára keverem, és egyenként hozzáadom a tojások sárgáját. és egyenként jól elkeverem. Kisírozott sütőlemezre diónyi halmokat szaggatok kanállal, és golyó formára formázom. Sütés előtt 3/4 órát kell pihentetni. Közepes tűznél sütöm, sütés közben 10 percig nem szabad a sütő ajtaját kinyitni. Ha kisült, a tészta alját levágom, az üregből a vékony hártyaszerű tésztát kikaparom, és megtöltöm a vaníliás krémmel, amit a következőképpen készítek el: 3 tojás fehérjét kemény habbá verek 15 dkg porcukorral forró víz felett, félreteszem. 6 dkg lisztet elkeverek 2 késhegynyi vanília cukorral 3 tojás sárgájával és 1,5 dl tejjel úgy hogy sima legyen, hozzáadom a maradék tejet és forró víz felett habverővel keverve sűrűre főzöm. a tűzről levéve apránként hozzáadom a tojásfehérjéből készült habot.
2013. június 15., szombat
Képviselő fánk
1/4 l vízhez hozzáadom a zsírt, felforralom és egyszerre beleöntöm a lisztet. A tűzről levéve simára keverem, és egyenként hozzáadom a tojások sárgáját. és egyenként jól elkeverem. Kisírozott sütőlemezre diónyi halmokat szaggatok kanállal, és golyó formára formázom. Sütés előtt 3/4 órát kell pihentetni. Közepes tűznél sütöm, sütés közben 10 percig nem szabad a sütő ajtaját kinyitni. Ha kisült, a tészta alját levágom, az üregből a vékony hártyaszerű tésztát kikaparom, és megtöltöm a vaníliás krémmel, amit a következőképpen készítek el: 3 tojás fehérjét kemény habbá verek 15 dkg porcukorral forró víz felett, félreteszem. 6 dkg lisztet elkeverek 2 késhegynyi vanília cukorral 3 tojás sárgájával és 1,5 dl tejjel úgy hogy sima legyen, hozzáadom a maradék tejet és forró víz felett habverővel keverve sűrűre főzöm. a tűzről levéve apránként hozzáadom a tojásfehérjéből készült habot.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése