Keresés ebben a blogban

2011. november 10., csütörtök

Diána szülinapi tortája

Piskóta lap készítése: 4 tojás sárgáját kikeverem 27 dkg cukorral, 1dl étolajjal, 1dl melegvízzel.
27dkg lisztet 1cs sütőporral összekeverek, hozzáadom a tojássárgás masszához.A 4 tojás fehérjét felverem és a lisztes keverékhez adom. Megsütöm, 180 fokon, kb 45 perc.

1 cs vaníliás pudingport 3dl tejjel megfőzök, kihűtöm.
1 cs puncs pudingport 3dl tejjel megfőzök, kihűtöm.
20dkg vajat 20 dkg porcukorral habosra kavarok és kettéosztva a kihűlt pudingokhoz keverem.
A tortalapokat 3 részre vágom, az alsó lapot megkenem a vaníliás pudingkrém felével, ráhelyezek egy sor babapiskótát amit rummal meglocsolok.Ezután rákenem a vaníliás pudingkrém másik felét. Fél cm vastagon tejszínhabot simítok rá és ráteszem a második piskótalapot, amit puncspuding krémmel kenek meg. Végül ráborítom a harmadik piskótalapot, csokoládémázzal bevonom(tortabevonóból készültet használok, mert az gyorsabban kész van). A torta oldalát és tetejét szeletel mandulával és tejszínhabbal díszítem. Ráteszem a gyertyákat és már kész is. :)

2 megjegyzés:

  1. Kedves Eszter, nagyon megtetszett a tortád:)) A piroska-receptes füzetében láttam a tortádat, és így most követnélek, ha elfogadsz!! Imádom az édességet:):):) Nagyon szép a blogablakod is.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Tücsi!
    Köszönöm szépen!:)Természetesen elfogadlak "követönek". Nagyon köszönöm! Üdv.Eszter

    VálaszTörlés