Keresés ebben a blogban

2010. február 3., szerda

CUKRÁSZATI KRÉMES


Gyorsfagyasztott vajastésztát két lapban kisütök tepsi hátulján.

Krém: 2 cs vaníliás pudingot 6 dl vízzel és 15 dkg cukorral elkeverek és 30 percig állni hagyom, majd adok még hozzá 3 dl vizet  és megfőzöm.
Amíg áll a puding( 30 perc) addig 8 tojás fehérjét kemény habbá verek, adok hozzá 18 dkg kristálycukrot és készre verem.
A megfőtt pudinghoz adom és kb 6 percig főzöm.(nagy fazékban szoktam főzni, mert sok hab lesz) Vigyázok hogy oda ne égjen, alulról felfelé kavargatom. Az egyik tésztalapot tepsibe teszem ráöntöm a habot.A másik lappal, amit előtte felkockáztam ollóval, befedem. Porcukorral behintem, ha kihűlt, isteni finom. Jobb mint a cukrászdában kapható.

 A  8 tojás sárgájából Jojó fánkot sütök.

2 megjegyzés:

  1. Már mióta készülök krémest készíteni. Pedig a réteslap is meg van. Jó nagy adag. Megenném:):)

    VálaszTörlés
  2. Szilveszterre megint fogok sütni, nagyon sok tojásfehérjém maradt karácsonyról. Majd gondolok rád :) Boldog Új Évet!

    VálaszTörlés