Keresés ebben a blogban

2012. március 21., szerda

DIÁNA SZELET






Hozzávalók: 25 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg porcukor,  2 ek kakaópor,10 dkg olvasztott vaj vagy margarin, 2 ek vanília aroma, 2 ek rum aroma, 5 dkg darált dió, 2 dl tej.

Töltelék: birsalmalekvár. (töltelék nélkül is el lehet készíteni, de akkor kb 2cm vastagra kell kinyújtani)

Máz: csokoládé

A darált kekszet a porcukorral, a kakaóval ,az olvasztott vajjal, a vanília  és a rum aromával,  a darált dióval és a tejjel jó alaposan összekavarom. A masszát egy darab folpack fóliára teszem , betakarom egy másik darab  folpack fóliával és nyújtófával kb 1 cm vastagra kinyújtom . Ezután megfelezem a tésztát az egyik felét megkenem birsalmalekvárral, ráborítom a másik felét. Hűtőszekrénybe teszem kb. 1 órára. Utána bevonom olvasztott csokoládéval. Én tortabevonót szoktam mikróban 220 W-on 2,5 percig olvasztani, kevés olajjal összekeverem és bevonom a sütit.Díszítésül villával hullámokat rajzolok a még lágy mázba.

2012. március 2., péntek

SAJTTAL TÖLTÖTT VIRSLI, FŐTT TOJÁSSAL

Ezt az ételt  kisebbik lányom Krisztina készítette, ő is fotózta :)

Hozzávalók: virsli, trappista sajt, tojás, vaj

A virslikről lehúzom a fóliát, hosszában bevágom, a sajtot csíkokra vágom, beleteszem a virslibe. Egy jénai tálat kivajazok, belerakom a virsliket, mindegyiket megszórom  még reszelt sajttal és sütőben szép pirosra sütöm. Amíg sül a virsli tojást főzök , ezzel együtt tálalom. Teljes kiőrlésű kenyérrel laktató vacsora.

2012. március 1., csütörtök

KÁPOSZTÁS KOCKA



Hozzávalók: 1 kis fej káposzta, 25 dkg kocka tészta, só, bors, zsíradék.

A káposztát lereszelem, egy ek. sóval összekeverem és állni hagyom egy fél órát, amíg levet ereszt, utána kinyomkodom a levéből . Egy lábasba teszek 1.5 dl olajat, vagy 2-3 ek zsírt, és ráteszem a káposztát, kevergetve  szépen megpirítom takaréklángon, teszek hozzá egy kevés borsot, összekeverem és leveszem a tűzről.
Amíg pirul a káposzta addig a tésztát is kifőzöm egy nagyobb fazékban sós vízben. Amikor megpuhult a tészta leszűröm, hideg vízzel lemosom, és összekeverem a megpirult káposztával.

GULYÁSLEVES CSIRKEMELLBŐL


HOZZÁVALÓK: 1 kis fej hagyma, 4 ek.  olaj vagy 2 ek.  zsír, 1-2 szál sárgarépa, 1-2 szál petrezselyem, 2-3 burgonya, 1/2 kg csirkemell, köménymag, só, pirospaprika, gulyáskrém, 1 kocka Knorr pörköltízesítő kocka.
(ek.= evőkanál)
A csirkemellet kockára vágom.
A hagymát felaprítom, a zsiradékon megfonnyasztom, dobok bele 1 teáskanálnyi köménymagot.
A zöldségeket megtisztítom, és karikára vágom.
A megfonnyasztott hagymához hozzáadom a húst, a zöldségeket és addig pirítom együtt amíg a hús kifehéredik, ekkor hozzáadok 1 ek. pirospaprikát, 1 ek gulyáskrémet, és egy pörköltkockát, felöntöm vízzel, és lassú tűzön főzöm. Amikor a hús már puha akkor teszek bele sót amennyi szükséges (kóstolás), belerakom a felkockázott burgonyát és addig főzöm amíg a burgonya is meg nem puhul. Nyáron lehet bele tenni, zöldpaprikát és paradicsomot is. Aki szereti a csípőset az erős paprikát is tehet bele.