Keresés ebben a blogban

2012. január 8., vasárnap

BROKKOLIKRÉM LEVES


Hozzávalók: 50 dkg mélyhűtött brokkoli, 15 dkg burgonya, 15 dkg sárgarépa, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2dkg zsír, 1 csipet csilipaprika, 1 húsleveskocka, 2dl tejszín,2 ek. liszt.

A krumplit apró kockára vágom, a répát vékony karikára, a hagymát finomra. A felforrósított zsiradékba megfonnyasztom a hagymát és az áttört fokhagymát. Rádobom a burgonyát és a répát és egy percig pirítom. Hozzáadom a csilipaprikát és felöntöm vízzel, beleteszem a húsleveskockát és a brokkolit. Amikor már vaj-puha  a zöldség leveszem a tűzről, leöntöm a levét egy tálba, a zöldséget összeturmixolom, visszaöntöm rá a levet, visszateszem a tűzre, és a tejszínben elkevert liszttel behabarom. Éppen csak összeforralom és tálalom. Ízlés szerint után sózható és borsozható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése