Hozzávalók: fél kg csirkemell, só, bors, fokhagyma,olivaolaj, 1 cs gyorsfagyasztott mexikói zöldségkeverék salsa szószban. 2 dl rizs, olaj.
A rizset 2 ek olajban megfuttatom, felöntöm 4 dl vízzel, sózom, felforralom, ráteszek egy fedőt, félrehúzom, és hagyom hogy a saját gőzében megpuhuljon.
A húst apró kockára vágom, olajat teszek egy serpenyőbe, beledobom a húst, sózom, borsozom, megszórom fokhagymával, és fehéredésig sütöm, ekkor már majdnem teljesen puha a hús. Beleszórom a zöldségkeveréket, összekeverem és együtt párolom a hússal 10 percig. Közben kevergetem. Vizet nem kell hozzáadni. Amikor készen van hozzákeverem a megpuhult rizst, összeforgatom és még egy percig együtt párolom a ragut. Nagyon finom, laktató egytálétel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése