Keresés ebben a blogban

2012. január 21., szombat

CSIRKEMELL SALSA SZÓSZOS MEXICÓI ZÖLDSÉGKEVERÉKKEL


Hozzávalók: fél kg csirkemell, só, bors, fokhagyma,olivaolaj, 1 cs gyorsfagyasztott  mexikói zöldségkeverék salsa szószban. 2 dl rizs, olaj.

A rizset 2 ek olajban megfuttatom, felöntöm 4 dl vízzel, sózom, felforralom, ráteszek egy fedőt, félrehúzom, és hagyom hogy a saját gőzében megpuhuljon.

A húst apró kockára vágom, olajat teszek egy serpenyőbe, beledobom a húst, sózom, borsozom, megszórom fokhagymával, és fehéredésig sütöm, ekkor már majdnem teljesen puha a hús. Beleszórom a zöldségkeveréket, összekeverem és együtt párolom a hússal 10 percig. Közben kevergetem. Vizet nem kell hozzáadni. Amikor készen van hozzákeverem a megpuhult rizst, összeforgatom és még egy percig együtt párolom a ragut. Nagyon finom, laktató egytálétel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése