Keresés ebben a blogban

2012. január 15., vasárnap

SZILVÁSGOMBÓC


Sós vízben megfőzök 1 kg krumplit. Ha megfőtt áttöröm és 35 dkg liszttel és 2 dkg zsírral,1 tojással 1kk.sóval összegyúrom. Lisztezett deszkán kinyújtom, négyzetekre vágom, kb 5x5 cm négyzetekre, közepébe teszem a szilvát és gombóccá formázom.
Egy nagy fazékban  vizet forralok amibe teszek 1 kanál sót, amikor felforrt a víz beledobálom a gombócokat, és amikor feljöttek a víz színére akkor még 3 percig főzöm. Szűrőkanállal kiszedem és  pirított  fahéjas-cukros zsemlemorzsába forgatom.

Pirított fahéjas-cukros zsemlemorzsa készítése:  2 -3 ek olajon kb 15 dkg zsemlemorzsát megpirítok, kevergetem hogy oda ne égjen, leveszem a tűzről amikor megpirult és még azon forrón belekeverek 10 dkg kristálycukrot és 1 ek fahéjat. Ebbe forgatom a gombócokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése