2012. február 13., hétfő
FÜSTÖLT CSÜLKÖS TEJFÖLÖS BABLEVES
Hozzávalók: kb 1 kg-os hátsó füstölt csülök, 1/2 kg szárazbab, 2-3 babérlevél, só, cukor, kevés ételecet,tejföl, 2-3 kanál liszt
A megtisztított, megmosott szárazbabot egy 4 l-es fazékban felteszem főni, beledobok 2-3 babérlevelet, és a felszeletelt csülökből 2-3 szeletet, sózom,de csak óvatosan, mert a füstölt hús is sós.
A többi húst külön lábasban főzöm, a főzővizéből pótolom a bab elfőtt levét.
Amikor a bab puhára főtt akkor 2-3 kanál lisztet elkeverek 1 nagy pohár (450 ml) tejföllel és behabarom vele a levest. Összeforralom és ízlés szerint cukorral és 1-2 ek. ecettel ízesítem. A főtt csülökkel tálalom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése