Keresés ebben a blogban

2012. február 5., vasárnap

HÚSLEVES





Hozzávalók: 1 csirke, 3-4 db répa, 3- 4 db petrezselyem, 1 kis darab zeller, kis darab karalábé, 1 kis fej vöröshagyma, 1 fokhagyma gerezd, szemes fekete bors, zellerlevél,  petrezselyemzöld, 1 csipet sáfrány, gyömbér, 2-3 karfiolrózsa, 1-2 brokkolirózsa, 1 nagyobb burgonya egészben,1-2 szelet zöldpaprika, 1 kis paradicsom, házi cérnametélt, só.

A megtisztított csirke húst hideg vízbe teszem, felfőzöm, amikor felfőtt, akkor a habos vizet leöntöm róla, és újra felöntöm hideg vízzel. Beledobálom a zöldségeket és nagyon lassú tűzön, éppen csak gyöngyözzön, addig főzöm amíg a hús és a zöldségek is puhára nem főttek. Ekkor a levest leszűröm,a húst és a zöldségeket külön tálalom a leveshez. Betétként házi (anyukám csinálta) cérnametéltet főzök hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése