Keresés ebben a blogban

2012. február 18., szombat

TÖLTÖTT KÁPOSZTA



Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús, 12 dkg rizs, savanyú káposzta levél, 10 dkg füstölt szalonna ledarálva, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, pirospaprika, 2 ek zsír,2 ek liszt, tejföl.

A darált húst elkeverem a szalonnával, a rizzsel, sóval, borssal, zúzott fokhagymával, pirospaprikával. A káposztaleveleket a vastag erektől megtisztítom, és a hússal megtöltöm , felcsavarom, a két végét benyomkodom. Egy nagy fazék aljára apróra vágott savanyú káposztát teszek, ezekre rakom a töltelékeket,felöntöm annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, és lassú tűzön kb. 2 órát főzöm. 2 ek zsiradékon megpirítok 2 ek lisztet, megszórom pirospaprikával és hideg vízzel simára keverem, ezzel berántom a káposztát, pár percig együtt forralom. Tálaláskor tejföllel meglocsolom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése