Keresés ebben a blogban

2012. január 21., szombat

PILLANGÓ


Ezt a receptet MAX -nál találtam, nagyon megtetszett, és ma ki is próbáltam, néhány dolgot megváltoztattam a recepten, tejföl és víz helyett én csak tejet használtam, sima porcukorral, és szárított élesztővel készítettem és vajat tettem a tésztába. A pillangókat a végén tojás és tej, meg kevés cukor keverékével kentem meg.

Hozzávalók: 40 dkg sima liszt, 10 dkg rétes liszt, 1 cs szárított élesztő, 15 dkg porcukor, 2,5 dl langyos tej, 10 dkg vaj, csipet só.

 A lisztet elkevertem az élesztővel, hozzáadtam a porcukrot, a langyos tejet, pici sót, és 10 dkg olvasztott vajat.  Jó alaposan kidolgoztam mixerem dagasztókarjával és letakarva 1 órát kelesztettem. Nyolc egyenlő részre osztottam, mindegyiket kinyújtottam , cukrozott kakaóval megszórtam, feltekertem, két végét behajtottam, ollóval bevágtam, a bevágott részt szétnyitottam, tepsibe tettem, és 1 tojás és 2 ek tej, és 1 mk cukor keverékével megkentem. Gázsütő 3-as fokozatán (180 fok), szép pirosra sütöttem, kb 15 perc alatt.

4 megjegyzés:

  1. Igazán ötletes, nagyon jól néznek ki!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon mutatósak a pillangóid, ügyes vagy!!

    VálaszTörlés
  3. Lilla, María, köszönöm a dicsérő szavakat:)

    VálaszTörlés
  4. Ez csodálatos! Már azt tervezem, mikor készítsem el. Jelenleg a kürtős az első a listán, de aztán beiktatom a pillangóidat!

    VálaszTörlés