Keresés ebben a blogban

2011. december 7., szerda

CSOKOLÁDÉBOMBA

A Fakanál receptpályázatán díjat nyertem vele.

Hozzávalók kb.16 szelethez:  7,5 dl tejszín, 3  kör alakú vékony piskótalap. 15 dkg étcsokoládé,5 dkg tejcsokoládé, 2 teáskanál nescafé, 4 dkg szeletelt  mandula, 5 - 6 ek mandulalikőr, 1vaníliás cukor, 1ek.cukor,1tk kakaó, folpack a tál béleléshez.
____________________________________________________________________
 A nescafét kikeverem 2,5 dl tejszínnel, majd felforralom és leveszem a tűzről. A kétféle csokoládét nagyobb darabokra töröm, a forró kávés tejszínhez adom és állandó keverés közben felolvasztom. Tálba öntöm, majd 2 órára hideg helyre teszem.
_______________________________
A mandulát teflonserpenyőben zsiradék nélkül, aranybarnára pirítom.
 Egy kb 21cm átmérőjű tálat folpackal kibélelek. Az egyik tortalapot hatfelé vágom, a háromszög alakú szeletekkel kibélelem a tálat, és a tésztát meglocsolom 2 ek. likőrrel.
_______________________________
Kemény habbá verem a  2,5dl tejszínt a vaníliás cukorral, hozzákeverek 2 ek. mandulalikört és kihűlt pirított mandulát, majd a habot a tálban lévő piskótára simítom.A második tortalapot összetöröm és a likőrös habra morzsolom, kicsit belenyomkodom és meglocsolom a maradék likőrrel. Kb 1 órára a hűtőbe teszem.
________________________________
A csokoládés krémet habverővel felverem, megtöltöm vele a bomba közepét, elsimítom és befedem a harmadik piskótalappal.
Folpackal betakarom és kb 6 órán keresztül hideg helyen pihentetem.
________________________________
A maradék tejszínt a cukorral kemény habbá verem.
A csokibombát megfordítom,kirázom a formából, a tetejéről lehúzom a folpackot. Tálalás előtt befedem  tejszínhabbal és megszórom kakaóval.



Kicsit hosszadalmas az elkészítése, de megéri kipróbálni, mert nagyon finom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése