Keresés ebben a blogban

2011. december 8., csütörtök

TÚRÓS,KAKAÓS PALACSINTA










HOZZÁVALÓK:a tésztához: 3 tojás, 45 dkg liszt, 9dl tej, 3dl szódavíz, késhegynyi só, sütéshez olaj.

A tojásokat a cukorral habosra kavarom, hozzáadom a sót, a lisztet a tej felével jól elkeverem egy mély tálban, hozzáadom a többi folyadékot és simára keverem, kb 1 dl olajat belekeverek a tésztába, mert én nem szoktam sütés közben olajat a serpenyőbe tenni. Teflon palacsinta sütőben nem fog leragadni, nem lesz olajszagú a konyhám. Sütés előtt 1 órát pihentetem.
Teflonserpenyőben, van akinek van kerámiabevonatúban, sütöm, egy merőkanálnyit teszek a serpenyőbe, megforgatom, hogy egyenletesen elterüljön, gyengén mozgatom, hogy ne ragadjon le, amikor megpirult, széles lapáttal megfordítom. A másik oldala már pillanatok alatt pirul. A jó palacsintának papírvékonyságúnak kell lennie.
Töltelek: 1/2 kg túrót, 15 dkg cukorral,vaníliás cukorral, citromlével kikeverem, megtöltöm a palacsintát.
Kakaós töltelék: a kakaóport cukorral összekeverem és megtöltöm a palacsintát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése