Keresés ebben a blogban

2011. december 12., hétfő

TIBETI KEFÍRGOMBA

A legenda szerint egykor egy professzor hozta haza, Magyarországra a kefirgombát, miután Tibetben szerzetesek meggyógyították a daganatos megbetegedéséből. Azóta pedig láncreakcióként terjed tovább adogatása szomszédról szomszédra, a családban pedig rokonról rokonra. Én a húgomtól Évától kaptam,holnap viszek belőle a munkatársaimnak.
A következő használati utasítást kaptam hozzá, idemásolom:
a kefírgomba

A gomba gyógyító hatásai:
-          Az allergikus megbetegedéseket megszünteti.
-          Gyógyító hatású szembetegségekre.
-          Megállítja az erek elmeszesedésének folyamatát.
-          Gyógyítja a májbetegségeket és az epehólyag gyulladásait.
-          Feloldja az epe- és vesekövet, megakadályozza azok képződését.
-          Gyógyítja a gyomorfekélyt.
-          Kiválaszt egy sor gyulladásgátló antibiotikumot (mely a tej és a gomba anyagcseréje folyamán képződik), ezek megakadályoznak különböző belső szervi gyulladásokat, főleg bakteriális és vírusos eredetűt.
-          Kiegyensúlyozza a vérnyomást.
-          Megállítja a rákszövődmények fejlődését.
-          Megszünteti, vagy csökkenti a fáradtságérzetet, és a szervezet kimerülését.
-          Akadályozza a szervezet sejtjeinek korai elöregedését.
-          Gyógyítja a fogínygyulladást és egyéb gyulladásokat.

A gombából készült kefir a következő tulajdonságokkal rendelkezik:
-          tökéletesen helyrehozza a szervezet anyagcseréjét
-          megakadályozza a rákos sejtek növekedését
-          az összes allergiás megbetegedést
-          az összes gyomor-bélrendszeri betegségét, többek között a gyomorfekélyt
-          normalizálja a bél mikroflórájának a működését
Gyógyítja:
-          a tüdő megbetegedéseit, a hörgőhurutot, a tüdőgyulladást.
-          a máj, epe és vese összes betegségeit, többek között feloldja a köveket.
-          az összes gyulladásos betegséget, azaz antibiotikus hatása van.
-          a cukorbetegséget, azaz normalizálja a szénhidrátcserét.
Egy - két teáskanál gombát öntsünk le 2,5 dl szoba hőmérsékletű tejjel és hagyjuk állni 24 órán keresztül. Ezt naponta egyszer kell elvégezni, mindig ugyanabban az időben, ha lehet este és tároljuk szobahőmérsékleten.
Az így kiöntött tej tökéletesen megsavanyodik 16-20 óra alatt. A tökéletes megsavanyodás jele, hogy egy sűrű réteg, amelyben a gomba található, válik ki a tej felszínén és elválik a megsavanyodott tejtől.
 Tehén, kecske illetve juhtejjel is készíthető, amelyből  laktózmentes kefirt kapunk.

A GOMBA FÉMMEL NEM ÉRINTKEZHET!
A megsavanyodott tejet leszűrjük egy üveg edénybe egy műanyag, sűrű hálós tésztaszűrőn, vagy műanyag szűrőn keresztül. A szűrés után a gombát hideg vízsugárral lemossuk az aludttej maradékától. Ezután a gombát visszahelyezzük a kimosott üvegbe, majd ismét leöntjük tejjel.
Ha a gombát nem tisztítjuk meg minden nap, és nem öntjük le tejjel, akkor nem fog szaporodni és barna színűre változik, elveszti gyógyhatását és el is pusztulhat.
Az egészséges gomba fehér színű, mint a tej vagy a túró. 17 nap alatt a gomba tömege a kétszeresére nő és akkor egy részét oda lehet adni valaki másnak. Az aludttejet naponta 2* kell fogyasztani (egybe is lehet), 20 napon keresztül, majd egy 10 napos szünetet kell tartani.
1 éves kúra után a szervezet tökéletesen egészségessé válik.
a kész kefir a gombával

így készül


 A kefirgombát fénynek kitett és hideg helyen nem szabad tartani. A gombáról leszűrt kefirt már nyugodtan tarthatjuk hűtőszekrényben a felhasználásig. 20 fok felett a gombák gyorsabban dolgoznak, alacsonyabb hőmérsékleten lassabban. A gomba 3-4 héten belül kétszeresére szaporodik.  A kefirt naponta kell fogyasztani, lehetőleg állandó időpontban, akár önálló ételként is. Megakadályozza a testben visszamaradt anyagok rothadását. Kedvezően befolyásolja a betegségből lábadozó állapotát. Komolyabb megbetegedéseknél naponta legalább 1 litert kell inni. A kefir nem gyógyszer, hanem élelmiszer. Fel lehet használni tejföl helyett saláták, szószok ízesítésénél.
Én tegnap abból sütöttem a Férfiszeszély sütimet. Nagyon finom lett!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése