A rózsa formázási ötletét azÖTLETKONYHAoldalán találtam.
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg cukor, 5 dkg vaj,(vagy 1,5 dl olaj) 2 dl tej, 1 dl kefír, 2,5 dkg élesztő, pici só.
Tölteléket két félét készítettem: diósat: 20 dkg darált dió , 10 dkg cukor, 2 ek. sárgabarack lekvár, 2 ek méz, 1 ek dara, 2 ek tej.
A másik töltelék puncspudingból készült: 1 cs pudingport 3 dl tejben sűrűre főztem, adtam hozzá 3 ek cukrot, kihűtöttem és ezzel töltöttem a rózsákat.
A töltelék lehet még túró is tojással cukorral , mazsolával, vagy kaporral összekeverve.
Az élesztőt megkelesztem 1 dl cukrozott langyos tejben, hozzáadom a liszthez, beleöntöm a maradék langyos tejet amiben a cukrot feloldottam, a kefirt, az olvasztott vajat, a pici sót és megdagasztom. Langyos helyen 1 órát kelesztem. Kicipózom nyolc kis cipóba, mindegyik cipót kerekre kinyújtom.
A kinyújtott lapokat két átló mentén harmadrészig egymással szemben bevágom, a közepére teszem a tölteléket, és felhajtom egymással szembe a szárakat.
Egy tojást felverek 1 ek cukorral és 2 ek tejjel , ezzel megkenem a rózsákat , és előmelegített sütőben szép pirosra sütöm őket. Tálaláskor porcukorral szórtam.
De jól néz ki!!! Nagyon tetszik.:) ötletes!Elvittem!:))
VálaszTörlésNézz be hozzám, szeretnék egy díjat adni!
Hűha, szuper! Nagyon jól néz ki! :)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki,ötletes és biztosan finom.Ki fogom próbálni.
VálaszTörlésKöszönöm szépen a dicséreteket :)
VálaszTörlésTücsinek köszönöm a díjat!
Nagyon mutatós és finom süteményt készítettél! Gondolom macerás egy kicsikét az elkészítése, de megéri a fáradozást mert nagyon guszta.:)
VálaszTörlésEgyáltalán nem macerás az elkészítése :)
TörlésNagyon egyszerű hajtogatni a rózsákat, és tényleg finom. Legközelebb túróval fogom sütni.
Nagyön szépek, ötletesek, finomak! :)
VálaszTörlés