Keresés ebben a blogban

2012. február 14., kedd

ESZTER RÓZSA


A rózsa formázási ötletét azÖTLETKONYHAoldalán találtam.

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg cukor, 5 dkg vaj,(vagy 1,5 dl olaj) 2 dl tej, 1 dl kefír, 2,5 dkg élesztő, pici só.

Tölteléket két félét készítettem: diósat: 20 dkg darált dió , 10 dkg cukor, 2 ek. sárgabarack lekvár, 2 ek méz, 1 ek dara, 2 ek tej.

A másik töltelék puncspudingból készült: 1 cs pudingport 3 dl tejben sűrűre főztem, adtam hozzá 3 ek cukrot, kihűtöttem és ezzel töltöttem a rózsákat.

A töltelék lehet még túró is tojással cukorral , mazsolával, vagy kaporral összekeverve.

Az élesztőt megkelesztem 1 dl cukrozott langyos tejben, hozzáadom a liszthez, beleöntöm a maradék langyos tejet amiben a cukrot feloldottam, a kefirt, az olvasztott vajat, a pici sót és megdagasztom. Langyos helyen 1 órát kelesztem. Kicipózom nyolc kis cipóba, mindegyik cipót kerekre kinyújtom.
A kinyújtott lapokat két átló mentén harmadrészig egymással szemben bevágom, a közepére teszem a tölteléket, és felhajtom egymással szembe  a szárakat.






 Egy tojást felverek 1 ek cukorral és 2 ek tejjel , ezzel megkenem  a rózsákat , és előmelegített sütőben szép pirosra sütöm őket. Tálaláskor porcukorral szórtam.


7 megjegyzés:

  1. De jól néz ki!!! Nagyon tetszik.:) ötletes!Elvittem!:))
    Nézz be hozzám, szeretnék egy díjat adni!

    VálaszTörlés
  2. Hűha, szuper! Nagyon jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki,ötletes és biztosan finom.Ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen a dicséreteket :)

    Tücsinek köszönöm a díjat!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon mutatós és finom süteményt készítettél! Gondolom macerás egy kicsikét az elkészítése, de megéri a fáradozást mert nagyon guszta.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyáltalán nem macerás az elkészítése :)
      Nagyon egyszerű hajtogatni a rózsákat, és tényleg finom. Legközelebb túróval fogom sütni.

      Törlés
  6. Nagyön szépek, ötletesek, finomak! :)

    VálaszTörlés