Keresés ebben a blogban

2012. február 5., vasárnap

RAKOTT ZÖLDBAB




Hozzávalók: 1kg zöldbab,2 db babérlevél, 1/2 kg csirkemell ledarálva, 1 kis fej hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, bors, só, 2 ek liszt, 5dkg vaj, 1dl tej, 4 dl tejföl, 2db tojás 15 dkg reszelt trappista sajt.

A zöldbabot 1 ek sóval, babérlevéllel puhára főzöm. Amíg fő addig a csirkemellet ledarálom. A hagymát összevagdalom, a fokhagymát szintén, és 3-4 ek. olajban a hússal együtt megpirítom. Sózom, borsozom.

A vajat egy másik lábasban felolvasztom, belekeverem a 2 ek. lisztet és az 1 dl tejet.Sűrűre főzöm, közben folyton kavarom, hamar kész. leveszem a tűzről és belekeverek 2 dl tejfölt. A maradék 2 dl tejfölben elkeverek 2 db tojást és azt is a mártáshoz adom.

Egy jénai tálat kikenek olvasztott vajjal, ráterítem a megfőtt és leszűrt zöldbab felét, ráöntöm a mártás felét, erre teszem a megsült csirkehúst, és a maradék zöldbabbal beborítom. A mártás másik felét ráöntöm egyenletesen szétterítve, és megszórom 15dkg reszelt trappista sajttal. Sütőbe teszem és addig sütöm amíg a sajt szépen megpirul a tetején.



6 megjegyzés:

  1. Én nagyon szeretem a zöldbabot, igazából frissen szedve a kertből. Elteszem ezt a receptet nyárra, pedig máris megkívántam:-)

    VálaszTörlés
  2. Ezt a zöldbabot amiből ma főztem, én is a kertemből szedtem a nyáron, csak mivel olyan sok volt,tettem el télire is belőle, frissen lefagyasztva.

    VálaszTörlés
  3. Én is nagyon szeretem a rakott zöldbabot. Főleg, ha zöld színű zöldbabot sikerül szereznem:) De ez csak az én mániám, ez így is nagyon finom:)

    VálaszTörlés
  4. Én rakott brokkolit csináltam tegnap. Szeretem a rakott ételeket, a zöldbabról elfeledkeztem. Annyira guszta lett a tied, hogy rövidesen én is készítek.

    VálaszTörlés
  5. Kedves Róza! Legközelebb kipróbálom a zöld zöldbabbal. Azzal is biztosan finom.

    VálaszTörlés
  6. Kedves Hobbychef! Örülök, hogy tetszett a rakott zöldbabom, én viszont a brokkolit fogom kipróbálni. Mostanában én is nagyon sokszor készítek rakott ételeket, mert a kisebbik lányom mindig ilyet akar enni. :)

    VálaszTörlés