Keresés ebben a blogban

2010. augusztus 29., vasárnap

Mazsolás-habos lepény

Hozzávalók:1 kg liszt,  6 dkg élesztő, 2tojás sárgája, 20 dkg porcukor, 20 dkg margarin,egy csipet só, tej szükség szerint.
A lisztet összegyúrom a langyos tejben megfuttatott élesztővel, a tojássárgájával, a sóval, és annyi langyos tejjel, hogy könnyű kelt tésztát kapjak. ( kb 0,5 liter  tej kell).A végén beledolgozom az olvasztott vajat. Kétszeresére  kelesztem.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe ujjnyi vastagon terítem a tésztát. Mérsékelt tűzön félig megsütöm. Közben 25 dkg mazsolát 5 ek rumban áztatom. A félig sült tészta tetejét megkenem barack lekvárral, rászórom a mazsolát, és a tetejére simítom  a  4 - 5 tojásfehérjéből készült habot, amibe belekevertem 20 dkg cukrot, fél citrom levét és a mazsolából megmaradt rumot.A sütőben alsó lángon sütöm készre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése