Keresés ebben a blogban

2010. augusztus 29., vasárnap

Szilvás lepény

Hozzávalók:1 kg liszt,  6 dkg élesztő, 2tojás sárgája, 20 dkg porcukor, 20 dkg margarin,egy csipet só, tej szükség szerint.
2kg szilva, fahéjas cukor a tetejére.

A lisztet összegyúrom a langyos tejben megfuttatott élesztővel, a tojássárgájával, a sóval, és annyi langyos tejjel, hogy könnyű kelt tésztát kapjak. ( kb 0,5 liter  tej kell).A végén beledolgozom az olvasztott vajat. A tészta dagasztását a kézi mixerem dagasztókarjával szoktam csinálni, mert gyorsan és nagyon jól ki lehet dolgozni a tésztát. A tésztát langyos helyen kétszeresére kelesztem.

sütőpapírral bélelt tepsibe ujjnyi vastagon terítem a tésztát, kirakom  kimagozott és félbevágott szilvával. Hideg sütőbe téve kezdem el sütni, hogy a sütő melegedése közben is keljen a tészta.. Mérsékelt tűznél( 3. fokozat) kalácshoz hasonlóan sütöm, majd a sütőből kivéve gazdagon meghintem fahéjas cukorral. Kockára vágva tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése